הצרת היקפים בבטן

הצרת היקפים בבטן

הבטן שלנו מורכבת מרקמת שריר. מעל רקמה זו ישנה רקמה של תאי שומן. אבולוציונית תאים אלה נועדו לשמש כמחסן עודפי אנרגיה. כלומר, אם חלילה יחסר מזון הגוף ישתמש בשומנים ליצירת האנרגיה הדרושה.

במאה העשרים ואחת, בעולם המערבי, בשל עודף מזון, עודף במזון עתיר שומנים ועודף בסוכרים תאי שומן אלה גדלים ומתרחבים. זו הסיבה להתפתחות הכרס (אצל גברים) והתפתחות עודפי השומן בירכיים, ישבן, בטן וכו' אצלנו הנשים.

ישנן סיבות נוספות לעלייה בהיקף הבטן

  • עלייה וירידה במשקל: סימפטום זה של עלייה וירידה מוביל להצטברות שומן ובדרך כלל להגדלת היקף הבטן. ככל שנחווה יותר פעמים במהלך החיים עליות וירידות במשקל, כל עליה במשקל תהיה יותר קלה ויותר מהירה וכל ירידה במשקל יותר איטית וקשה לביצוע. הגוף שלנו "אוהב" את השומן כי זה המאגר האנרגטי שלו ועל כן צריך להשקיע יותר ויותר מאמצים כדי להפטר ממנו.עם חלוף השנים תפקודי הגוף יורדים, צורכים פחות אנרגיה ולמרות זאת מרבית האנשים ממשיכים לאכול כמותית ואיכותית כמו בצעירותם ולא מבינים מדוע רק משמינים ומגדילים היקפים. ישנה משוואה אנרגטית: אם מכניסים לגוף יותר אנרגיה (קלוריות, אוכל) מהאנרגיה שאנחנו מוציאים (פעילות גופנית) הרי שנשמין כי מצטברות עודפי קלוריות הנאגרות בגוף כשומן. אם נעשה פעולה הפוכה: נוציא יותר אנרגיה (פעילות גופנית) ממה שנכניס לגוף (קלוריות מהמזון) הרי שנפחית במשקל. ואם יהיה איזון בין כמות הקלוריות הנכנסות והיוצאת , נשאר באותו המשקל. ככל שיעברו השנים, ככל שנרבה בירידה ועלייה חוזרת במשקל, כך יקשה עלינו לאותת לגוף שאין אנו זקוקים לאנרגיה המצטברת בתאי השומן.
  • מבנה גוף: נהוג לחלק את הנשים לשני מבני גוף שונים: מבנה אגס ומבנה תפוח. מבנה גוף אגס זה אותו מבנה של נשים הצוברות תמיד את השומנים באזור הירכיים. לנשים אלה בדרך כלל בטן שטוחה ומותניים צרות. אישה במבנה תפוח תמיד יצטברו אצלה שומנים בבטן ותהיה לה בטן גדולה ולעומת זאת ירכיים צרות וטוסיק קטן. גברים הם תמיד "תפוח" / כרס. למותר לציין כי השומן הביטני נחשב כשומן הכי פחות בריא (אם בכלל יש משהו בריא בעודף שומן) כי הוא קרוב לאברים הפנימיים וללב.
  • שינויים מטבוליים: עם שינוי הגיל ועם הפסקת המחזור החודשי כשכמות האסטרוגן פוחת בגוף חלים שינוים בפיזור השומן בגוף והם מצטברים באזור הבטן ומגדילים את היקף הבטן.
  • הריון ולידה: אחת התופעות הביולוגיות ההגיוניות ביותר בנושא השומן הביטני הוא שלב ההיריון. הגוף מתחיל להכין עצמו, עוד בשלב המוקדם של ההיריון. שכבות שומן מקיפות את רצועות הבטן, כל שרירי הבטן מתכסים בשכבת שומן. כל זאת, כדי להגן על העובר. כדי לתת לו מצע הגנתי רך ואיכותי . הלכה למעשה לשומן המגן יש תפקיד חשוב למהלך ההיריון. אחרי הלידה בדרך כלל נשארת בטן גדולה יותר ממה שהיתה לפני ההריון וזאת כתוצאה משומנים עודפים ושרירי הבטן שנמתחו במהלך ההריון.

אז איך אנו מתמודדים עם הצרת היקפים בבטן?

כדי להתמודד באופן מקיף ונכון עם הצרת היקפים בבטן עלינו ראשית לבחון את מיקום הצטברות השומנים העודפים. לבחון את אחוז השומן העודף לעומת רקמת השריר ולקבוע לעצמנו את המדד הראשון להצלחה. יש לזכור, לידות והריונות לא רק מעבים את שכבת השומן, אלא גורמים לשינוי מבני. לאחר האבחון, לאחר קביעת המדדים האישיים, עלינו להכניס את הגוף למצב חדש. ללמד אותו, באמצעים חיצוניים לחזור ולתפקד כמו בעבר.

  • באמצעים טכנולוגיים, ניתן להוביל את הגוף לצמצום תאי השומן, לניקוי רעלים ולשריפת קלוריות וכל זאת ללא מאמץ.
  • חימום הגוף בטכנולוגיה ייחודית, גורם לשיפור מטבולי, שריפת קלורית, לניקוז רעלים, למזעור צלוליט והפחתת אחוזי שומן.
  • בנוסף, תזונה הגיונית ומאוזנת, ללא דיאטות מחץ, ללא שוק לגוף או יצירת מצב בלתי אפשרי לעמידה ביעדים מובילה לשינוי מטבולי ולתחזוקה שוטפת נאותה לבטן ממוצקת ושטוחה.
2019-08-05T11:32:10+03:00הצרת היקפים|

לשיתוף בפייסבוק